Pages

Ads 468x60px


  • ~O) Online:
  • twitter facebook google plus email

    Labels

    •Iașul are din această săptămâna 6 noi șenilate destinate intervenților de urgență •

    vineri, 19 decembrie 2014

    Zilele Culturii Ruse la Iași

    În perioada 19-20 decembrie, a avut loc la Iași  Zilele Culturii Ruse. Evenimentul organizat de Ambasada Federației Ruse în România, Agenția Federală Rossotrudnicestvo, Camera de Cooperare Economică și Culturală Româno-rusă, Catedra de Slavistică Petru Caraman a Univ. Al. I. Cuza din Iași și Casa de Cultură Mihai Ursachi a purtat anul acesta  titulatura „Cultura Rusă la Iași”.
    În cadrul acestor zile publicul ieșean a asistat la lansări de carte, mese rotunde, expoziții, vizionări de filme.
    Vineri  la ”Casa cu Absidă” au avut loc multiple lansări de carte. Este vorba de ”Povestea anilor de demult (Cronica lui Nestor)”Iosif Brodski, -”Mai mult decât unu”, volume traduse şi îngrijite de Marina Vraciu, precum și F.E. Melnikov - ”Scurtă istorie a Bisericii Ortodoxe de Rit Vechi. Partea I”,  Ivan Aksakov, - ”Scrisori din Basarabia”, în traducerea lui Leonte Ivanov. Printre invitați s-a numărat și secretar unu al ambasadei Rusiei în România Alexander Vinnik care a declarat:
    „Cu aceste lansări de carte deschidem Zilele Culturii Ruse la Iași. Aceste cărți semnifică, pentru mine, ca reprezentant al Ambasadei Federației  Ruse în România o modalitate de promovare a literaturii ruse. În felul acesta consider că se aduce o contribuție majoră la întărirea prieteniei culturale dintre țările noastre.” De la ora 17, la Casa de Cultură ”Mihai Ursachi” a avut loc vernisarea expozițiilor 1.700 de ani de la Nașterea Sf. Serghei de Rodonej, Ocrotitorul Rusiei” și ”Natura Sălbatică a Rusiei”.
    Seara, cu începere de la ora 19, la Casa de Cultură „Mihai Ursachi” din Parcul Copou, a avut loc proiecţia filmului, Unchiul Vanea în regia lui Andrei Koncealovski.
    Evenimentele au continuat și în cursul zilei de sâmbătă la Catedra de Slavistică a Universității Al. I. Cuza, cu o masă rotundă intitulată ”Rusistica în lume (Azerbaidjan, Federaţia Rusă, Ucraina).
    „Vreau sa mulțumesc Catedrei de Slavistică pentru efortul depus în promovarea Culturii Ruse în România. Acesta este doar începutul proiectului Cultura Rusă la Iași, proiect care sper să continuie și pe viitor”, a declarat, Tudor Afanasov, președintele Camerei de Cooperare Economica si Culturala Româno-Rusă.
    Zilele Culturii Ruse la Iași s-au încheiat  la Casa de Cultură “Mihai Ursachi”, 
    cu proiecția filmelor ”Belka și Strelka”, și ”Zvapăiata”.

    Niciun comentariu:

     

    Informația ta...

    Informația ta...
    Iasi, Romania
    Powered By Blogger

    Calendar Ortodox

     
    Blogger Templates